REIS MEE NAAR TORNADO ALLEY

Dit moet je een keer gedaan hebben

Beleef het avontuur en reis mee naar het hart van de Verenigde Staten om de mooiste weersverschijnselen vast te leggen zoals; supercellen, bliksem, zonsondergangen, regenbogen, mammatus wolken en misschien wel een tornado.Je leert meer over het ontstaan van extreem weer, en je leert beter fotograferen tijden deze geweldige extreem weer fotografie reis. Onder begeleiding van een gediplomeerd fotograaf staan we stil bij alle fotografie technieken om mooie landschap en weer foto’s te maken.

Reis overzicht

De reis

destormfotograafJe reist mee met fotograaf Peter Gude, die met meer dan 10 jaar ervaring in het volgen en fotograferen van extreem weer, jou bijstaat bij het maken van de mooiste foto’s. De reis start in Dallas Texas of Denver Colorado, waar je wordt opgehaald van het vliegveld en naar je hotel wordt gebracht. We reizen vervolgens de gehele periode door Tornado Alley in de VS opzoek naar extreem weer! Aan het einde van je reis wordt je weer afgezet bij het vliegveld voor de terugreis.

Fotografie

Tijdens deze fotografie reis gaan we op zoek naar supercellen. Uiteraard blijven we op een veilige afstand om de mooie luchten vast te leggen. We vertrekken in de ochtend en gaan dan opzoek naar de beste plek voor explosief weer later in de middag. We volgen het weer gedurende de dag met regelmatige foto stops en blijven de onweersbuien volgen totdat het donker wordt. Als de avond valt gaan we een goede plek zoeken om een fantastische bliksem avond te beleven met wel meer dan honderden flitsen in een kwartier tijd. Ook hier gaan we mooie foto’s maken en gaan we de techniek bespreken om mooie bliksem foto’s te maken.

Extreem weer

imagesTornado Alley in de V.S. van Amerika staat bekend als het walhalla voor weer liefhebbers. Tijdens de lente botsen de koude luchtmassa’s uit Canada tegen de warme vochtige luchtmassa’s uit het zuiden en kunnen er enorme onweersbuien ontstaan. Dit fenomeen begint zo in maart in zuidelijk Texas en trekt naarmate de lente vordert naar het noorden naar o.a. Oklahoma, Kansas, Nebraska, South Dakota. Natuurlijk ligt dit niet voor 100% vast maar in grote lijnen is dit wat er gebeurt. Door verschillende windrichtingen op verschillende hoogten kunnen er dan grote ronddraaiende supercellen ontstaan die uren lang over het land trekken. Je leert o.a. de basis ingrediënten die deze stormen mogelijk maken kennen. Net als  het lezen van weerkaarten, wat doet een radar, het voorspellen van extreem weer en de verschillende types supercellen (LP,Classic en HP). Uiteraard staan we veel stil bij de techniek om deze verschijnselen het beste vast te leggen.

Extra reis informatie

We kunnen natuurlijk geen garanties geven over wat we allemaal gaan zien, het blijft per slot van rekening het weer, maar de kansen zijn in deze tijd van het jaar het grootst. Het gebied wat we bestrijken is erg groot, dit betekent dat we veel in de auto zullen zitten opzoek naar de plek waar het onweer uitbreekt, het is dus geen all-inclusive strand vakantie. De hotels waar we verblijven kiezen we pas op de dag zelf uit zodra het duidelijk is naar welke regio we gaan vertrekken. Mocht het qua weer rustig zijn dan nog is er geen paniek. We kunnen de mooiste dorpjes, steden en nationale parken bezoeken om mooie foto’s te maken en onze fotografie skills te verbeteren! Ook een bezoekje aan de Walmart behoort tot de mogelijkheden. Aangezien we met een kleine groep reizen is er veel individuele aandacht voor het fotograferen en zijn we zeer flexibel om te gaan en staan waar we willen!

Wat klanten vinden!

Reis gebied

reiskaart-e1460369609238

Handig om te weten

Wat is inbegrepen?

 • Transfers van en naar het vliegveld van Denver
 • Alle overnachtingen
 • Brandstofkosten gedurende de reis
 • Fotografieles en ondersteuning
 • Les in het voorspellen van extreem weer
 • Ontbijt eerste dag!

Wat neem je mee?

 • Camera (DSLR of Systeem)
 • Geheugen kaarten!
 • Lensen/filters ed
 • Extra accu’s
 • Paspoort
 • Statief
 • Regenjack
 • Zomerkleding en een trui/vest
 • Zachte koffer/travel bag

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer naar de luchthaven van vertrek
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Eten en drinken
 • Kosten ESTA formulier (usd 14)
 • Overige uitgaven

Tarief en reis data

Reis tarief

Tarief voor Tour 1 bedraagt €2350,-

We hebben er voor gekozen om geen vlucht aan het pakket toe te voegen. Er zijn tegenwoordig veel vergelijkingssites waar je zelf de beste deal kunt vinden voor je vlucht!

Bij het delen van een kamer met meerdere personen wordt een korting berekend. Vraag hiernaar bij het inschrijven!

Reis Data 2020

timeline_pre_loader

Extreem weer Tour 1 €2350

4 juni t/m 14 juni 2020

8 volledige chase dagen

5 plaatsen vrij

Inschrijven

Schrijf je nu in!

Wil je boeken of wil je nog meer informatie, neem dan zeker contact met ons op. We zien je graag op deze fantastische extreem weer fotografie reis!

  Selecteer tour

  Aantal personen

  Naam*

  Email*

  Telefoon*

  Extra info